2 Apr 2010

Falafel (cat)


Aquesta és una bona recepta per a menjar cigrons, és prou saborosa i es pot utilitzar per a farcir pa de pita amb llegums o es pot menjar amb els llegums al costat. Normalment quant cuino açò la gent no para de menjar-ne, però no oblides que és quasi 90% cigrons. També una altra cosa bona que té aquesta recepta és que no conte oli després de fregir ja que es cuina al forn, amb açò obtenen una bona consistència però gens de grassa.


Ingredients:
- 300g cigrons
- 3 grans d'all
- coriandre fresc
- 3 carlotes ratllades
- cuminos, curry, pebre i sal
- 2 creïlles o farina (opcional)

Procedure:
Els cigrons han d'estar bullits i passats per la batedora fins que s'obtinga una pasta suau. Després en el mateix recipient, afegeix els alls, carlotes i el pebre amb la sal, els comins i el curry al gust. Mescla tots aquestos ingredients fins a que quede homogeni i finalment posa el coriandre. Si la pasta no ha quedat molt espesa, pots afegir les creïlles prèviament bullides o la farina per donar-li més consistència per a després fer les boles. Has de tenir en compte que afegir les creïlles o la farina farà la pasta tenir un sabor més suau, tal vegada voldràs posar algunes especies més. Quant la mescla té la textura en la que es pot treballar, comença a fer les boles, no massa grans ni massa petites. Posa-les en el forn a 180C uns 30 min, si les boles que has fet són petites, tal vegada deixa-les menys temps o si són grosses, tal vegada més temps. Però açò és una qüestió de gustos. Que ho disfrutes, és una de les meues receptes preferides.

No comments:

Post a Comment