9 Mar 2010

Röschti (Cat)


El diumenge passat, cuinarem un plat clàssic suís, Röschti, per dinar. Férem la versió original i porística en la que consisteix sols de creïlles. I en vegada de mantega, utilitzarem oli. En aquesta forma, la recepta es apta per a ser servida per a una mescla de multitud vegana / no-vegana ja que es pot addicionar un ou biològic fregit al damunt del Röschti, per als no-vegans. En vegada de la recepta original Röschti-Härdöpfel, vam tenir que utilitzar altres creïlles fregides. Per descomptat, com l'únic ingredient és creïlla, el resultat del Röschti depèn molt del sabor de la creïlla... Utilitza les teves creïlles preferides.

Després de consultar amb a Röschti expert en Suiça (mare de J), aqui està la recepta.

Ingredients:
- creïlles, totes les que vulgues
- oli d'oliva
- sal

Procediment:
El secret es bullir les creïlles amb la seua pell la nit d' abans, o utilitzar creïlles bullides que han sobrat. Al dia següent, pela les creïlles fredes, i ratllar-les a un tamany gros. Posa una mica de sal i una cullereta d'oli en una paella calenta, i posa les creïlles ratllades a dins. Fregeix-les durant uns minuts mentre que les mescles, afeix unes culleres d'aigua per a prevendre que la mescla es torne seca. Després deixa que el Röschti deixa que qualle en una coca rodona, fregeix fins a que la part de baix es trona marro rostada. Canvia de cara amb l'ajuda d'un plat gran i deixa que es dore com amb l'altra cara. No oblides de salar les dues cares amb abundància.

No comments:

Post a Comment