24 Feb 2010

Cassola d'albergínia



Recepta que ha estat inspirada per el plat tradicional grec musaka, però per descomptat una versió vegana. Aquest plat ha estat cuinada per a un sopar que vam tenir amb dos amics (un italià i un suïs) amb els quals vam bromejar en començar un joc molt familiar per molts de nosaltres: "Busca al vega", si això un que altre dia hi podem jugar.


Ingredients:
- 3 creïlles
- 2 albergínies
- 2 tomaques
- 200g espinacs
- 1 ceba
- 250ml crema de soja
- 2 culleretes pimentó dolç
- orenga, sal, pebre i oli al gust

Procediment:
Aquesta recepta te un gran procés d'elaboració, s'ha de cuinar cosses per separat i després posar-les totes juntes.
- En primer lloc, pela les creïlles i talla-les a planxes fines. Posa una cassola amb aigua i bull-les fins a que estiguen tendres. En un altre recipient, cuina els espinats tallats atroços petits fins que perden tota l'aigua.
- En segon lloc, agafa una altra cassola, posa a fregir amb poc d'oli la ceba i una vegada feta afeix el pimentó dolç, l'orenga i el pebre. També les tomaques que han estat tallades atroços menuts prèviament. Passats uns 10 min, afegeix la crema de soja amb una mica de sal, remena i deixa cuinar a foc molt suau.
- En tercer lloc, utilitza un rostidor o una paella amb el fons gros per torrar les creïlles bullides i l'albergínia fins que agafen un color tostadet, jo prefereixo no utilitzar oli en aquest procés però es cosa de gustos.
- Per últim, n'em ajuntar per capes tots els ingredients a una cassola de fang per al forn. Primer es posa una capa que cobreix tot el fons de la cassola de creïlla (utilitza la meitat de les creïlles), més tard una capa de la crema d'espinacs. Ara l'albergínia i després damunt d'aquesta, la resta de crema d'espinacs. Posar l'arbergínia entre la crema, va a fer que aquesta adquirí una textura molt melosa. Finalment, la resta de creïlles al damunt. Introduir la cassola al forn i cuinar uns 30 min a uns 180C o fins que l'última capa queda dorada al gust.

No comments:

Post a Comment